“Лідерка” - школа політичної участі для дівчат та жінок з інвалідністю

Автор: admin від 9-05-2023, 09:47

“Лідерка” - школа політичної участі для дівчат та жінок з інвалідністю

 

ГО Fight For Right навчатимуть жінок та дівчат з інвалідністю відстоювати свої права під час школи політичної участі для дівчат та жінок з інвалідністю “ЛІДЕРКА”! Уперше “ЛІДЕРКА” пройде за кордоном.

 

“Школа політичної участі для дівчат та жінок з інвалідністю “ЛІДЕРКА” створена у 2019 році з метою навчити жінок та дівчат з інвалідністю відстоювати свої права та світогляди, використовуючи інструменти політичної участі, та мотивувати брати активну участь в політичному та громадському житті країни. Цього року школа відбудеться вже втретє.

Щоб подати заявку на участь у школі, потрібно:

– бути у віці 17-30 років (але це не є вирішальним фактором при відборі, головне мати достатньо мотивації для навчання);

– мати мінімальний досвід громадського активізму;

– хотіти боротися за свої права та змінювати Україну на краще..

Випускниці минулих шкіл проходили стажування у Комітеті соціальної політики, Центральній виборчій комісії, Офісі Віцепремʼєра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Українському культурному фонді, Офісі уповноваженого з прав людини, Офісі Радниці – Уповноваженої Президента України з питань безбарʼєрності, Міністерстві соціальної політики. Цього року список доповниться ще і європейськими інституціями.

40 учасниць отримають доступ до онлайн-курсу школи ЛІДЕРКА, на якому здобудуть базові знання у сфері захисту прав і політичної участі.

15 найактивніших та найвмотивованіших учасниць, які прослухають усі лекції, виконають всі завдання онлайн-курсу та знімуть відео на тему “Що я хочу змінити в країні?”, будуть запрошені до офлайн-модулю школи закордоном.

5 учасниць, які матимуть найвищі бали на фінальному екзамені, отримають стипендію на стажування у центральних органах влади, громадських, міжнародних організаціях чи великих компаніях, або отримають можливість продовжити навчання.

“Жінки та дівчата з інвалідністю творили та продовжують творити історію. В Україні зараз триває війна І ми мусимо реагувати на виклики, які перед нами постають. Сьогодні жінки та дівчата тримають зброю, волонтерять, обіймають керівні посади. Але ми все ще повинні говорити про видимість та відстоювати можливість бути включеними у процеси прийняття рішень. Державні політики не будуть враховувати нас допоки ми не будемо створювати їх самі. Роль дівчат і жінок з інвалідністю у відбудові України, у реалізації змін в нашій країні, у наближенні нашої спільної перемоги є дуже важливою. Саме тому школа політичної участі “ЛІДЕРКА” як ніколи на часі. Це шанс для всіх жінок і дівчат змінити своє життя і свою країну”, – говорить  директорка ГО Fight For Right Тетяна Герасимова.

Подати заявку на школу “ЛІДЕРКА” можна за посиланням.

 

Дедлайн подачі заявок: 14 травня 2023 року.

У разі виникнення додаткових питань щодо участі у Школі, звертайтеся до координаторки Школи Валерії Гаврікової – v.havrikova@ffr.org.ua

З інших питань: info@ffr.org.ua

Ініціатива реалізується ГО “Fight For Right” за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).

 

*Для участі в офлайн школі учасницям необхідно мати документи для виїзду за кордон. ГО Fight For Right не відшкодовує витрат на виготовлення документів.

Участь у школі є безоплатною.

 

Громадська організація Fight For Right заснована у 2017 році людьми з інвалідністю, стала організацією №1 в Україні із захисту прав людей з інвалідністю.

Організація бореться за дотримання прав людей з інвалідністю в Україні та відстоює правозахисну модель інвалідності. Із початком повномасштабного вторгнення займається евакуацією людей з інвалідністю, надає адресну допомогу, психологічну підтримку та юридичні консультації.

 

Fight For Right — це:

- експертиза із прав людей з інвалідністю, питань рівності та недискримінації;

- дотримання міжнародних стандартів щодо політик і законотворчості у сфері прав людей з інвалідністю;

- знання  інвалідності від А до Я з досвіду людей з інвалідністю;

- тісний звʼязок зі спільнотою по всій Україні;

- партнерство з владою, бізнесом, медіа. 

“Лідерка” - школа політичної участі для дівчат та жінок з інвалідністю

 

Коментарі:

Залишити коментар