Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні на 30 днів

Автор: admin від 28-03-2020, 11:56

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні на 30 днів

 

Таке рішення було ухвалено 25 березня 2020 року на черговому засіданні Кабінету Міністрів України, позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 5 від 25.03.2020 р)

 

Що це ?

Надзвичайна ситуація – це спеціальний тимчасовий правовий режим, що виникає через порушення нормальних умов життя і діяльності людей через аварію, катастрофу, стихійне лихо або епідемію.

Хто запроваджує ?

Кабінет Міністрів України на основі рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Надзвичайна ситуація визначається в Кодексі цивільного захисту.

Що передбачає ?

Під час надзвичайної ситуації влада, а передусім - служби цивільного захисту працюватимуть посилено, у спеціальному режимі.  Надзвичайна ситуація не передбачає втручання держави в управління приватними компаніями чи обмеження прав та свобод українців.

Які бувають надзвичайні ситуації ?

Залежно від поширення, економічних збитків, кількості людей, які загинули, розрізняють 4 рівні надзвичайних ситуацій - загальнодержавний, регіональний, місцевий та об’єктовий.

Для чого ?

Надзвичайну ситуацію запроваджують для того, щоб посилити координацію всіх служб, задіяних для протидії поширення короновірусу.

Це також допоможе закріпити кроки, які будуть здійснювати на регулярній основі, щоб протидіяти поширенню хвороби.

Наприклад, це – посилення охорони громадського порядку, інформування громадян, дезінфекція об’єктів та територій, санітарно-гігієнічні протиепідемічні заходи, що допоможе більш чітко координувати дії центральної та місцевої влади.

Коментарі:

Залишити коментар